Előfizetés

Két fiatal megvert és az otthonában kirabolt egy embert Karcagon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.19. 15:25

Fotó: police.hu
Áldozatukat a rablást megelőzően 1-2 órával az utcán is bántalmazták, minden előzmény nélkül.
Egy karcagi lakos tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2021. április 16-án, az esti órákban ismeretlen személyek megjelentek a házában, többször is megütötték, majd a derekán lévő övtáskáját a benne lévő 15 000 forinttal együtt elvitték – írja a police.hu. A rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi fiatalt. Előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket a Karcagi Rendőrkapitányságon. A fiatalok beismerő vallomást tettek, és elmondták, hogy a pénzt elköltötték, a táskát pedig elégették. A nyomozók ezután a két jogsértőt őrizetbe vették. A megalapozott gyanú szerint a két fiatal a rablást megelőzően 1-2 órával az utcán is bántalmazta áldozatát, akit minden előzmény nélkül ököllel többször megütöttek. A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett, valamint garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.  
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Telibe verte a fát az önvezető Tesla, ketten meghaltak

MTI
Publikálás dátuma
2021.04.19. 09:23

Fotó: Montgomery County Police Reporter
Nem ült senki az elektromos autó vezetőülésében.
Meghalt két férfi egy önvezető Teslában, miután a vélhetően robotpilóta üzemmódban haladó autó egy fának ütközött az egyesült államokbeli Houston északi részén – közölték a hatóságok.
Az elektromos autó vezetőülésben nem ült senki

– mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere.

Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött.    A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e – derült ki a jelentésből. A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.