Előfizetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a férfit, akinek a pitbulljai gyerekekre támadtak

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.04.30. 13:39
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A testvérpár fiú tagja a háta mögé küldte a húgát és biciklijével a kutyák elé állt, de az ebek több helyen megharapták őt.
Tíz hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Nagyatádi Járásbíróság nem jogerősen egy férfit, akinek három kutyája rátámadt két gyermekre, és egyiküknek súlyos sérüléseket okozott 2019-ben Ötvöskónyiban. A Kaposvári Törvényszék az ítéletről az MTI-t pénteken tájékoztató közleményében azt írta: a vádlott kilenc working pit bulldog kutyát tartott a Somogy megyei településen házának udvarán. Bár a férfi villanypásztort is telepített a telket határoló 90 centiméter magas kerítéshez, az nem volt alkalmas az ebek szökésének megakadályozására, mert ez az erős testfelépítésű kutyafajta akár 215 centiméter magas akadály átugrására is képes. Ezért fordulhatott elő többször is, hogy a vádlott kutyái elhagyták az udvart és fenyegették a helyieket. Három kutya 2019. január 15-én támadta meg az iskolába tartó gyerekeket. A testvérpár fiú tagja a háta mögé küldte a húgát és biciklijével a kutyák elé állt, de az ebek több helyen megharapták, 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket okozva neki. A támadásnak végül a vádlott vetett véget, a fiút a testével védte, majd biztonságos helyre vitte. A bíróság a férfit gondatlanságból elkövetett testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.  A fiú a támadáskor 13 éves volt, és a karján, a lábán és a fején is sérüléseket szenvedett. Az ő védelmének köszönhetően kishúga el tudott szaladni a kutyák elől.

Idős asszonyt gázolt halálra egy quados Zalaszentgróton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.30. 11:07

Fotó: Marjai János / MTI
Meghalt egy idős asszony, akit egy quados gázolt el péntek reggel Zalaszentgrót zalakoppányi településrészén.
Eddig tisztázatlan körülmények között 2021. április 30-án 8 óra 45 perc körül egy quad sofőrje elütött egy idős nőt Zalaszentgrót Koppányi utcában - írja a police.hu. Tóth Evelin MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 86 éves nő a helyszínen meghalt. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. 

Szabadul a vagyonától a kártérítésre kötelezett lúgos orvos

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.30. 10:51

Fotó: Népszava
A Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben első fokon kimondta, hogy Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.
Tehermentesítette azt a Budapest-környéki családi házat a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, ami még a nevén szerepel, ezzel pedig megnyílt a lehetősége arra, hogy azt az utolsó nagyobb értékű ingatlant is kijátssza, amihez még részben köze van – írja a Telex. A portál információi szerint a volt kórházigazgató 2016 óta folyamatosan és módszeresen szabadult meg a vagyonától, vélhetően azért, ha sor kerülne arra, hogy áldozatának kártérítést kelljen fizetni, ne legyen elegendő fedezete. A Fővárosi Törvényszék ugyanis tavaly novemberben első fokon kimondta, hogy Bene Krisztiánnak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát. A férfi 2013-ban volt barátnőjét megkötözte, altatót, nyugtatót adott be neki, majd levetkőztette és maró anyagot öntött az altestére, ami másod- és harmadfokú égési sérüléseket, életveszélyt okozott. A sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak. A kártérítési ítélet ellen Bene Krisztián fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik. Renner Erika és jogi képviselője már többször jelezték a bíróságnak, hogy úgy látják, Bene a vagyona kimentésére törekszik, ezért először tavaly év elején nyújtottak be ideiglenes intézkedés iránti kérelmet, de a bíróság elutasította azt. Ezt a Telex kérdésére a Fővárosi Törvényszék azzal indokolta, hogy
„az ideiglenes intézkedés elrendeléséhez nem volt elegendő a felperesnek általánosságban arra hivatkozni, hogy tudomása szerint az alperes megkísérli elvonni a fedezetet a kártérítési követelés elől”.

Renner Erika, az áldozat
Fotó: Népszava
Hozzátették, hogy „az ideiglenes intézkedés elrendelésének célja nem a pénzbeli követelés biztosítása, hanem azonnali jogvédelem nyújtása valamely rendkívüli, azonnali beavatkozást igénylő helyzetben. Ezt megalapozó tényt azonban a felperes nem jelölt meg és nem is valószínűsített”. Múlt héten viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a Bene tulajdonába tartozó ingatlanról az összes terhet levetették, ezért Renner Erikáék újra benyújtották a biztosítási intézkedés iránti kérelmet, a bíróság pedig ezúttal elrendelte „a pénzkövetelés biztosítását”. Innentől az ügy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához kerül. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke erről azt mondta a lapnak, hogy miután a végrehajtó megkapja a végzést és bejegyzi a biztosítás tényét, „az alperesnek nem lesz lehetősége arra, hogy adott esetben értékesítse, esetleg elajándékozza az ingatlant”.