Előfizetés

Rollerező férfit gázolt halálra a vonat Pápánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.08. 18:42

Meghalt egy rollerező férfi, akit elgázolt egy vonat szombat délután Pápánál - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Az adatok szerint a 24 éves férfi a robbanómotoros rollerrel a Pápa felől Csorna felé haladó vonattal párhuzamosan, egy földúton ment, majd egy biztosítatlan vasúti átjáróban eddig tisztázatlan körülmények között a vonat elé hajtott és összeütköztek - olvasható a police.hu oldalon. A Pápa környéki férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a pápai rendőrkapitányság vizsgálja.

Nem sokkal felszállás után lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.08. 17:30

Fotó: Mészáros János / MTI/MTVA
Két ember beszorult a roncsba.
Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Dávid Mónika elmondta, a kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. – A járműben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, jelenleg is zajlik a kimentésük – tette hozzá.  Frissítés: A rendőrség 18 óra után bejelentette, hogy a motoros vitorlázó repülőgépben két férfi utazott. Dávid Mónika közölte, hogy az egyik sérültet életveszélyes állapotban vitték mentőhelikopterrel Szegedre, a másik férfit pedig súlyos állapotban szállították Szolnokra. Az ügyben a törökszentmiklósi rendőrkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése miatt indít eljárást.

Bozótvágóval követelt pénzt egy férfi egy békési ház lakóitól

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.08. 17:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit hat órán belül elfogták a rendőrök.
Bozótvágóval követelt pénzt egy férfi Békésen egy lakóházban, és bántalmazta is az ott lakókat – írja a police.hu. A rendőrséget rablásról értesítették 2021. május 8-án 8 óra 45 perc körül Békés azzal, hogy egy férfi bement egy házba Békésen és az ott lakóktól pénzt követelt. Amikor nem kapta meg a kért összeget, egy bozótvágóval fenyegetőzött, majd megütötte az ott élő nőt és férfit, akik átadtak neki több tízezer forintot és aranyékszereket. A rendőrök a bejelentéstől számított hat órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 39 éves dobozi férfit. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói rablás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen és őrizetbe vették.