Előfizetés

Szórólapokkal akarják lejáratni Hadházy Ákost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 17:14

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos
Áll a bál Zuglóban, mióta a politikus bejelentette, ott kíván indulni az előválasztáson.
"Remélem, a helyi Fidesz próbál így beavatkozni az előválasztási küzdelembe, a másik lehetőség ugyanis nagyon szomorú lenne. Mindenesetre az ismeretlen megrendelőnek azt üzenném, hogy ez így nagyon gyenge, a propagandasajtó ennél sokkal cifrább hazugságokkal is próbálkozott már ellenem!"

Ezzel a kommentárral osztotta meg azt a szórólapot Hadházy Ákos, amelyet állítása szerint Zuglóban terjesztenek. Megjegyezte, ezeken nem szerepel a kiadó - amit az országgyűlési képviselő törvénytelennek nevezett. Egyúttal "ócska gyávaságnak" titulálta, hogy valaki ilyeneket név nélkül terjeszt róla.  A szórólap tartalmával kapcsolatban megjegyezte, ha valaki a pártjában mocskos korrupcióról szerez tudomást és elhallgatja, azt nem lojalitásnak, hanem cinkosságnak hívják. "A trafikügynél csak két választásom volt: vagy a pártomat árulom el, vagy a hazámat és a magyar embereket. Természetes, hogy az elsőt választottam." Egyúttal azt üzente a "zuglói szocialista jelöltnek", ha nem ő terjeszti a szórólapokat, akkor forduljon az előválasztást felügyelő bizottsághoz. "Én elkötelezett vagyok amellett, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt. Sőt, ennél többet is szeretnék: VALÓDI VÁLTOZÁST! 
Nem csak lecserélni akarjuk a fideszeseket, beleülni a székükbe, hanem az egész rendszert akarjuk leváltani, új politikai kultúrát teremteni! Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy elutasítjuk az ilyen módszereket, azokat pedig, akik mégis alkalmazzák, eltanácsoljuk a közélettől."

- zárta sorait Hadházy Ákos.

A XIV. kerületben azután bolydult fel az ellenzéki politika, miután - mint lapunk is beszámolt róla - Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, a párt színeiben a Tolna megyei Szekszárd helyett itt indul az ellenzéki előválasztáson Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Azóta a helyi szocialisták erős embere, Tóth Csaba egy olyan videót is megosztott az oldalán, amiben egy fideszes polgármester mondandójával bírálja Hadházyt.

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.16. 17:10
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 19. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki.
Nyerőszámok: 10 (tíz) 14 (tizennégy) 18 (tizennyolc) 22 (huszonkettő) 35 (harmincöt) 40 (negyven) Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye 225.894.000 forint; 5 találatos szelvény 55 darab, nyereményük egyenként 237.830 forint; 4 találatos szelvény 2.018 darab, nyereményük egyenként 6.480 forint; 3 találatos szelvény 30.064 darab, nyereményük egyenként 2.075 forint. 

Szijjártó Péter újabb 1,2 millió kínai vakcinát szerzett be (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 15:39

Fotó: Béres Márton / Népszava
A tárcavezető nem győzte dicsérni a kínai partnereket, milyen korrektek.
Vasárnap újabb 1,2 millió kínai oltóanyag érkezett

- mondta el videójában a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint ezzel együtt már 4,5 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra. Jelezte, köszönettel tartozunk kínai partnereinknek a korrektségért, mivel a május 31-i határidő előtt leszállították ezt a mennyiséget. Számításai szerint eddig összesen 6,5 millió keleti oltóanyagot kapott Magyarország.  Emlékeztetett, hogy a Sinopharm-vakcinák használatát nemrég már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is engedélyezte, ''így mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.''