Előfizetés

Volt, akinek több száz kilométert kellett utaznia a Pfizer-oltásért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 20:03

Fotó: Balázs Attila / MTI
Több fővárosi regisztráltnak is csak vidéken volt elérhető hely. Akadt, akinek Békés megyében jutott szabad időpont.
A Telex több olvasója is arról számolt be, hogy csak lakóhelyétől távol eső oltópontra tudott időpontot foglalni, amikor Pfizer-vakcináért jelentkezett. Akadt akinek több száz kilométert kellett utaznia. Egyikük azt írta, szombaton kapta az sms-t, hogy foglalhat időpontot. Ám "nemhogy a környéken, még Pest megyében sincs oltópont, ahova tudnék menni a rendszer szerint. 
Így budapesti lakosként Békés megyébe kaptam csak időpontot."

Egy másik levélíró arról számolt be, aki áprilisban regisztrált fővárosiként, hogy szintén szombat este kapott SMS-t. Ám mire fellépett a regisztrációs felületre Budapestre, már nem volt szabad időpont a mostani 3 napos időablakban. Megnézte hát Pest megyét, de Vác épp elfogyott, csak Nagykőrösön lett volna hétfői időpont. Ezért megpróbálta Fejér és Komárom megyét, végül vasárnapra foglalt Dunaújvárosba. Másvalaki Ceglédre ment le és a második adagot is ugyancsak ott fogja megkapni. Ráadásul az egyik ottani orvos szavaiból azt vette le, nem ő ott az egyedüli a fővárosból.

Karácsony: Egy még hosszabb, még eseménydúsabb út vár rám

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 18:28

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A főpolgármester és miniszterelnök-jelölt szerint nagy volt szombaton a rohanás, de egy-egy beszélgetés belefért.
"Egy eseménydús és felemelő nap képei."

Ezzel a kommentárral osztotta meg szombati napjáról készült fényképeit a főpolgármester. Karácsony Gergely vasárnapi Facebook-posztjában megköszönte mindazoknak, "akik velem voltak, akik meghallgatták, mit hozok magammal életem különböző állomásairól. Leginkább a hitet és a reményt egy olyan országról, ahol mindenki saját sorsa főszereplője lehet."  Hozzátette, ugyan nagy volt a rohanás, de belefért néhány beszélgetés, nyírtassiakkal, budapestiekkel is. "De most alighanem egy még hosszabb, még eseménydúsabb út vár rám" - zárta bejegyzését. Mint lapunk is beszámolt róla, Karácsony Gergely szombaton jelentette be, hogy egy új mozgalmat indít, mint miniszterelnök-jelölt. A politikus egyébként nem olyan régen még határozottan elutasította, hogy ilyen szándékai lennének. Egy decemberi interjúban úgy fogalmazott, a miniszterelnök-jelölti kihívás a háta közepére kívánkozik, ráadásul nincs ilyen ambíciója. Tavaly nyáron pedig kijelentette: „nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni."

Szórólapokkal akarják lejáratni Hadházy Ákost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 17:14

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos
Áll a bál Zuglóban, mióta a politikus bejelentette, ott kíván indulni az előválasztáson.
"Remélem, a helyi Fidesz próbál így beavatkozni az előválasztási küzdelembe, a másik lehetőség ugyanis nagyon szomorú lenne. Mindenesetre az ismeretlen megrendelőnek azt üzenném, hogy ez így nagyon gyenge, a propagandasajtó ennél sokkal cifrább hazugságokkal is próbálkozott már ellenem!"

Ezzel a kommentárral osztotta meg azt a szórólapot Hadházy Ákos, amelyet állítása szerint Zuglóban terjesztenek. Megjegyezte, ezeken nem szerepel a kiadó - amit az országgyűlési képviselő törvénytelennek nevezett. Egyúttal "ócska gyávaságnak" titulálta, hogy valaki ilyeneket név nélkül terjeszt róla.  A szórólap tartalmával kapcsolatban megjegyezte, ha valaki a pártjában mocskos korrupcióról szerez tudomást és elhallgatja, azt nem lojalitásnak, hanem cinkosságnak hívják. "A trafikügynél csak két választásom volt: vagy a pártomat árulom el, vagy a hazámat és a magyar embereket. Természetes, hogy az elsőt választottam." Egyúttal azt üzente a "zuglói szocialista jelöltnek", ha nem ő terjeszti a szórólapokat, akkor forduljon az előválasztást felügyelő bizottsághoz. "Én elkötelezett vagyok amellett, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt. Sőt, ennél többet is szeretnék: VALÓDI VÁLTOZÁST! 
Nem csak lecserélni akarjuk a fideszeseket, beleülni a székükbe, hanem az egész rendszert akarjuk leváltani, új politikai kultúrát teremteni! Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy elutasítjuk az ilyen módszereket, azokat pedig, akik mégis alkalmazzák, eltanácsoljuk a közélettől."

- zárta sorait Hadházy Ákos.

A XIV. kerületben azután bolydult fel az ellenzéki politika, miután - mint lapunk is beszámolt róla - Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, a párt színeiben a Tolna megyei Szekszárd helyett itt indul az ellenzéki előválasztáson Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Azóta a helyi szocialisták erős embere, Tóth Csaba egy olyan videót is megosztott az oldalán, amiben egy fideszes polgármester mondandójával bírálja Hadházyt.