Civil Összefogás Fórum;molinó;Vajda Zoltán;

2021-06-05 17:17:01

CÖF: Karácsony és Kunhalmi hívja vissza telefonbetyár agresszorait!

A kormánybarát "civil" szervezetet kiakasztotta, hogy az egyik ellenzéki politikus szerette volna tőlük elkérni a híres, "Nem leszünk gyarmat" feliratú molinójukat.

"Elég a félelemkeltésből és az aljas bolsevik tempóból." - ezt azután közölte a Civil Összefogás Fórum (CÖF), hogy a pénteki napon megkereste őket telefonon a XVI. kerületi önkormányzat egyik ellenzéki képviselője. A politikus szerette volna elkérni a szervezet első, 2012-es Békemenetén használt "Nem leszünk gyarmat" feliratú molinóját a szombati, Fudan ellen tartandó fővárosi demonstrációra. Vajda Zoltán szerint ugyanis az egyetem idehozatala Kína gyarmatosító politikájának jele és "nem jó" Kína gyarmatának lenni. A próbálkozását egyébként rögzítette is a politikus, amit közzétett Facebook-oldalán. 

A CÖF a hanganyag nyilvánosságra hozatalát is kifogásolta, amellyel szerintük az adatvédelmi és polgári jogi normákat is lábbal tiporta a képviselő. Úgy vélik, nehéz lenne Vajda Zoltánnak elmagyarázni, hogy  "tette súlyosan jogsértő és egy ártatlan családanya, undort kiváltó meghurcolásának tekinthető."

A történtek miatt Karácsony Gergelyhez és Kunhalmi Ágneshez fordulnak. Egyúttal nyomatékosan felszólítják a két politikust: 

- áll a CÖF-CÖKA elnökségének állásfoglalásában.