tüntetés;homofóbia;

2021-06-16 10:55:31

Újabb tüntetés lesz szerdán a homofób törvény miatt, Áder emberségére apellálnak

A szervezők egyéni beszámolókat visznek az államfő hivatalához.

Szerdán újabb tüntetést tartanak a kedden elfogadott pedofiltörvény miatt, amely összemossa a homoszexualitást és a gyerekekkel szembeni szexuális bűncselekményeket. A Háttér Társaság és az Amnesty International június 16-án 18 órára a Sándor-palota el szervezi az eseményt a Szeretet erősebb a gyűlöletnél címmel. 

A rendezvény Facebook-oldalán emlékeztettek arra, hogy június 15-én elfogadta az országgyűlés azt a propagandatörvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

A szervezők arra buzdítanak, hogy mindenki írja le történetét arról, hogyan, kitől kapott támogatást, amikor „előbújt”, hogy kire számíthatott: osztályfőnökre, magyartanárra, szülőkre.

Azt is kérik, hogy írják le az érintettek, hogy mit üzennek a jelen LMBTQI fiataljainak, akik ezt a támogatást jogszerűen már nem kaphatják meg. A budapestiektől pedig azt, hogy a beszámolóikat kinyomtatva vigyék el a Sándor Palota elé, hogy azt Áder János államfő is lássa. A vidékiek elküldhetik nekik a [email protected], amelyet a szervezők nyomtatnak ki a köztársasági elnöknek. A spontán demonstráció csak a levelek elhelyezéséből áll, beszédek ezúttal nem lesznek.

Múlt csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága elfogadta azt a módosító csomagot, amely az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat. Ez azt is jelenti, hogy súlyos következményekkel járhat a kormányoldal pedofil bűnözők elleni szigorúbb fellépésről szóló törvénytervezete, a módosítócsomaggal ugyanis összemossák a homoszexualitást és a gyerekekkel szembeni szexuális bűncselekményeket. Megtiltják például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás és a nemváltás „népszerűsítését” és bemutatását reklámokban, iskolai előadásokon, az oktatási intézményekből pedig kitiltanának számos, szexuális felvilágosítást végző civil szervezetet. Emellett ilyen előadásokat csak „nyilvántartásba vett” személyek és szervezetek tarthatnának. Hétfőn több ezren tüntettek a módosítás ellen a Kossuth téren, de a javaslatot kedden megszavazta a parlament