Fidesz;megfigyelés;lehallgatási botrány;

2021-07-19 14:44:45

Fidesz: nincs szükség a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésére

A nagyobbik kormánypárt szerint a baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják.

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, ugyanis a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát - jelentette ki közleményében a a nagyobbik kormánypárt. A Fidesz szerint a baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják.

Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el. Azt várjuk el tőlük a továbbiakban is, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai kezdeményezték, hogy a testület rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit. "Tételes válaszokat akarunk kapni a cikk (a Direkt36 cikke szerint újságírókat és ellenzéki üzletembereket, ügyvédeket figyeltek meg egy izraeli kémprogrammal) minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni" - közölték.