Brüsszel;Orbán Viktor;népszavazás;homofóbia;gyermekvédelmi törvény;

Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány (videó)

Ismét Brüsszel a célpont és a homofób törvény mentegetése a referendum kiírásával. Közben Karácsony Gergely is népszavazást kezdeményez.

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a „gyermekvédelmi törvény” miatt, ezért öt kérdésben népszavazást kezdeményez a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában. Ezek a következők:

  • 1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményekben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

  • 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

  • 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

  • 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

  • 5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

„Azt kérem Önöktől, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel bevándorlókat akart kényszeríteni Magyarországra. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog”– így próbált meg buzdítani a leendő népszavazásra a kormányfő.

Orbán Viktor, aki a vasárnap kirobbant, azóta egyre dagadó lehallgatási, megfigyelési botrányról egy szót sem szólt, azonban a népszavazási kezdeményezéshez hozzáfűzte: a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban és az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. Szerinte Brüsszel most ezért követeli az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását.

A kormányfő szerint az EU-ban azt sérelmezik, hogy „nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult”. Azt állítja:      

„Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal. A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot”– hangoztatta a miniszterelnök.

Nem sokkal Orbán bejelentése után Karácsony Gergely Facebook oldalán közölte: országos népszavazást kezdeményez arról, hogy 

"a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak."

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán röviden kommentálta a bejelentést. Mint írta:

 

"Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!"

A volt kormányfő pártja, a Demokratikus Koalíció a honlapján azt jósolta, hogy a miniszterelnök népszavazása „érvénytelen és eredménytelen lesz”, erről, mint írták tenni fogunknak, ahogy ezt elérték Orbán 2016-os népszavazásánál is.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Facebookon ugyancsak a népszavazás bojkottjára szólít fel mindenkit, hozzátéve: továbbra is kiállnak a szexuális kisebbségek mellett, és mindenkit biztatnak arra, hogy menjen ki az idei Pride-ra. Szerinte az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány szintén „csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról”.

„Napról napra kínosabb nekik, hogy lelepleződnek a kommunista módszereik. Ma Orbántól csak az lett volna elfogadható, ha a lemondását jelenti be”– tette hozzá.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szintén Facebook-bejegyzésében írta: 

„Orbánék bajban vannak – előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást.”

Szerinte a kormány használja fel gyerekeinket most „aljas propagandacélokra”, hiszen a gyermekek védelméről már döntött az Országgyűlés. Az ellenzéki politikus egyértelmű terelésnek gondolja a kezdeményezést, hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról, miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit.

„És miközben hangosan »brüsszeleznek«, egy hang nem esik arról, hogy Brüsszelnek két fő elvárása van: a független igazságszolgáltatás megteremtése és a lopás befejezése. Na, ez az, amit nem szeretnének.”