Brüsszel;Orbán Viktor;népszavazás;homofóbia;gyermekvédelmi törvény;

2021-07-21 10:48:39

Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány (videó)

Ismét Brüsszel a célpont és a homofób törvény mentegetése a referendum kiírásával. Közben Karácsony Gergely is népszavazást kezdeményez.

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a „gyermekvédelmi törvény” miatt, ezért öt kérdésben népszavazást kezdeményez a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-videójában. Ezek a következők:

Orbán Viktor, aki a vasárnap kirobbant, azóta egyre dagadó lehallgatási, megfigyelési botrányról egy szót sem szólt, azonban a népszavazási kezdeményezéshez hozzáfűzte: a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban és az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. Szerinte Brüsszel most ezért követeli az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását.

A kormányfő szerint az EU-ban azt sérelmezik, hogy „nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult”. Azt állítja:      

Nem sokkal Orbán bejelentése után Karácsony Gergely Facebook oldalán közölte: országos népszavazást kezdeményez arról, hogy 

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán röviden kommentálta a bejelentést. Mint írta:

 

A volt kormányfő pártja, a Demokratikus Koalíció a honlapján azt jósolta, hogy a miniszterelnök népszavazása „érvénytelen és eredménytelen lesz”, erről, mint írták tenni fogunknak, ahogy ezt elérték Orbán 2016-os népszavazásánál is.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Facebookon ugyancsak a népszavazás bojkottjára szólít fel mindenkit, hozzátéve: továbbra is kiállnak a szexuális kisebbségek mellett, és mindenkit biztatnak arra, hogy menjen ki az idei Pride-ra. Szerinte az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány szintén „csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról”.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szintén Facebook-bejegyzésében írta: 

Szerinte a kormány használja fel gyerekeinket most „aljas propagandacélokra”, hiszen a gyermekek védelméről már döntött az Országgyűlés. Az ellenzéki politikus egyértelmű terelésnek gondolja a kezdeményezést, hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról, miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit.