Fidesz;korrupciógyanú;Cseh Katalin;

Tovább görgeti Cseh Katalin ügyét a kormánysajtó, a Fidesz már durva korrupcióról beszél

A nagyobbik kormánypárt azt követeli, hogy a Momentum politikusa fizesse vissza a jogosulatlanul elnyert uniós pénzeket.

Az ellenzéki párt EP-képviselője által korábban ügyvezetett cég, a Pannónia Nyomda Kft. egy olyan hologramos technológiára kért uniós pénzt, amely már létezett. Ennek ellenére a pályázati anyagban azt állították, hogy egy teljesen új innováció, amely még nincs is. Ráadásul mindez már a birtokukban is volt- írja a bennfentes.hu.

A Fideszhez közel álló "oknyomozó" portál emlékeztetett, hogy erre a célra nyert is 68 millió forintot a vállalat. Kitérnek arra is, hogy ugyan nem tudják eldönteni, mennyi egyezés van a két technológia között, ugyanakkor az erről szóló cikk szerint az a megfogalmazás, hogy „a piacon még nem szolgáltatás és termék kifejlesztése és piacra vezetése”, sehogy sem állja meg a helyét.

Egy durva korrupciós ügy körvonalazódik - vélekedett a megjelentekkel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István szerint egy olyan technológia fejlesztésére használt fel pénzeket Cseh Katalin cége, ami már rég megvolt nekik és az a családi vállalatcsoport tulajdonában volt. "Magyarán érdemi munka nélkül egyszerűen lenyúlták az uniós forrásokat" - sommázott a nagyobbik kormánypárt politikusa. Hozzátette: a Fidesz nyomatékosan kéri, hogy Cseh Katalinék családi cége fizesse vissza a jogosulatlanul elnyert kohéziós pénzeket. 

Mint lapunk korábban megírta, amikor a téma először nyilvánosságra került, akkor a Momentum EP-képviselője minden vádat tagadott és sajtóperrel fenyegetőzött.

"A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság"- írta korábban Cseh Katalin.