Karácsony Gergely;népszavazás;

2021-07-29 10:50:28

Karácsony: Ha a kormány keresztbe tesz a népszavazásnak, utcára megyünk

A főpolgármester megakadályozná a csomagolásban Orbán Viktort, hogy magával vigye a közvagyont és az ország szuverenitását is.

Ha máshogy nem megy, hát az utcán is megmutatjuk: mi vagyunk a többség és nem adjuk a jövőnket – jelentette ki Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester ezt azzal kapcsolatban vetette fel, hogy az illetékes testület hátrébb sorolta az általa kezdeményezett népszavazási kérdések vizsgálatát, ellentétben az Orbán Viktor miniszterelnök által benyújtottakkal.

Az ellenzéki politikus kifogásolja, hogy a kormány kérdéseire jutott idő, s ezt szánalmas jogi trükközésnek, leginkább röhejes kicsinyességnek tartja, hogy arra hivatkozva sorolták hátra kérdéseit, hogy ő azt „magánszemélyként” nyújtotta be. Szerinte Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és egyrészt a már unalomig ismert lemezt pörgeti: „gyűlöletkeltés, bűnbakképzés, megosztás”. Hozzátette, hogy Orbán manapság „csomagol”, mint aki menni készül:

Az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló Karácsony Gergely szerint éppen, hogy „jövővédő” a népszavazási kezdeményezése, hogy a politikai blöffök helyett a valós problémákkal foglalkozzanak. Leszögezte: