Deutsch Tamás;OLAF;Hadházy Ákos;Cseh Katalin;

Előkerült Hadházy Ákos, akit Deutsch Tamás nagyon hiányolt Cseh Katalin állítólagos ügye kapcsán

A független országgyűlési képviselő szerint jól teszi a Fidesz, ha Cseh Katalin ügyében az OLAF-hoz fordulnak. Ugyanis ha történt valami, akkor azt a hivatal ki fogja vizsgálni.

"Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szürreális videóban kérdezi a véleményemet a propaganda sajtóban napok óta zajló, Cseh Katalint érintő és őt lejárató állításokról, majd bejelenti, hogy az OLAF-hoz fognak fordulni"

- írta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

A politikus arról számolt be, hogy felvette a kapcsolatot a Momentum EP-képviselőjével, aki az általa korábban vezetett cég képviselőivel is összekapcsolt. Nagy örömére sok kérdésre azonnal válaszoltak és azt ígérték, rövidesen megküldik számára a szükséges dokumentumokat. Ez a nyíltság üdítő változatosság ahhoz képest, ahogyan Müller Cecília vagy éppen Patyi András szokott a kérdéseimhez viszonyulni (utóbbi először egymilliót kért volna néhány szerződés adatainak elküldéséért) - tette hozzá.

Hadházy Ákos szerint nagyon jól teszi a Fidesz, ha az OLAF-hoz fordul, mert ha van ügy, akkor azt a hivatal kivizsgálja. 

"Nagyon érdekes, hogy ezek szerint Deutsch úr és a Fidesz szerint az elmúlt 10 évben ez az egyetlen olyan eset, amit az OLAF-nak ki kell vizsgálnia. Azt viszont nagyon remélem, ha hirtelen az OLAF-ot kompetens szervezetnek kezdik találni, akkor nyilvánosságra hozzák a lezárt OLAF jelentést az Orbán úr vejét érintő Tiborcz-ügyről, Farkas Flóri munkahídjáról, az Öveges program elcsalt milliárdjairól, vagy a sportnapok ürügyén több százmilliót elcsaló alapítványok ügyében is. Ezek nyilvánosságra hozatalát ugyanis kerek-perec megtagadták számomra".

Posztját azzal zárta, hogy szerinte Cseh Katalin munkájának komoly elismerése, hogy a Fidesz "propagandagépezete" pont őróla beszél egy hete, mivel neki köszönhetően tudják többen, hogyan költik el Magyarországon az uniós pénzeket.

Mint lapunk is beszámolt róla, Deutsch Tamás szerdán egy videóüzenetben arról beszélt, nem érti, hová tűnt Hadházy Ákos, amikor Cseh Katalin korrupciógyanús ügye egyre súlyosabb kérdéseket vet fel.

FRISSÍTÉS 21:42 - Cseh Katalin is megszólalt a fideszes politikus által elmondottakkal kapcsolatban. A Momentum politikusa azt hangoztatta, áll minden vizsgálat elé. Erről bővebben ide kattintva olvashat.