Kásler Miklós;oltás;koronavírus;

2021-07-31 18:25:13

Kásler: fel kell készülni a negyedik hullámra, nem vagyunk világelsők a harmadik oltás tekintetében

A 60 év fölött be nem oltott embereket személy szerint fogják megkeresni az orvosaik.

Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy védjük az emberek egészségét és életét - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook oldalán publikált Életközelben videósorozat eheti részében, amely gyakorlatilag egy alákérdezős interjú.

A miniszter a 60 év fölött be nem oltottak kapcsán azt mondta, hogy személy szerint fogják megkeresni az orvosaik őket, és megpróbálják velük megértetni, hogy a saját életük érdekében vállalják az oltást.

A járványügyi adatokról az orvos-miniszter elmondta, hogy Angliában 5 hét alatt megötszöröződött a fertőzöttek száma. Hollandiában az utolsó 10 napban meredeken emelkedtek a számok - tette hozzá.

Izraelben is aggasztóak a fertőzés növekedése - folytatta a miniszter - annak ellenére, hogy a lakosság 80 százalék fölött átoltott kétszer Pfizer vakcinával - tette hozzá. Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani - hangsúlyozta Kásler Miklós.

A magyarországi szakmai grémiumok azokat az oltásokat preferálják, amelyik különbözik az első kettőtől - emelte ki. (Arról korábban már beszámoltunk, hogy Karikó Katalin azért árnyaltabban látja a vakcinák keverésének kérdését.)

Kásler teljes badarságnak nevezte azokat a kijelentéseket, amelyek arra vonatkoznak gyerekek oltása háromszor veszélyesebb, mint maga a fertőzés.