Iparművészeti Múzeum;Mészáros Lőrinc;családi vállalkozás;tender;

2021-08-13 12:25:53

Mészárosék bonthatják és restaurálhatják az Iparművészetit

A múzeum felújítása még el sem kezdődött, de már csaknem 5 milliárd forintba került. A családi cég több mint 40 milliárdért vállalta a munkát.

Mészáros Lőrinc és gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte az „Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciójához kapcsolódó bontási és restaurálási” feladatok első ütemét – írja a 444. A közbeszerzési értesítő pénteki hirdetménye szerint a munkát Mészárosék pontosan 40 208 107 591 forintért vállalták. 

Amint azt a Népszava július végén megírta, a Városliget Zrt. és a Szépművészeti Múzeum bejáratott partnere, a Museum Complex Kft. több szerződés alapján immár nettó 4,86 milliárd forintért végzi az Iparművészeti Múzeum szállítási és raktározási feladatait.

Lapunk akkor arról is beszámolt, hogy a 2017-ben bezárt múzeum Üllői úti főépületének felújítása, valamint a Hőgyes Endre utcai új épületszárny megépítése még el sem kezdődött. Időközben a 2017-ben megrendelt és 1,57 milliárdért elkészített terveket az eredetileg megbízott Vikár és Lukács Építész Stúdió elvállalta, hogy további 674 millió forintért áttervezi. A teljes újranyitáshoz legalább öt év kell a kivitelezés kezdetétől számítva.