alkotmányozás;augusztus 20.;Tóth Bertalan;

2021-08-20 08:22:32

Az az igazán fontos, mit ünnepelhetünk augusztus 20-án – jövőre

Alkotmányozásra kér felhatalmazást az MSZP, mert csak így teljesíthető be Szent István akarata.

Az idei augusztus 20-a lehetne az új kenyér ünnepe – ha mindenki asztalára minden nap jutna friss kenyér, és nem nyomorognának százezrek; az idei augusztus 20-a lehetne az alkotmány ünnepe is – ha lenne egy tisztelhető alkotmányunk, de csak egy kirekesztő papír van, melyet a a fideszes Szájer József gyártott a fideszeseknek; az idei augusztus 20-a lehetne az államalapításunk és Szent István örökségének ünnepe is – ha a hatalom éppen nem bontaná le Szent István örökségét, a felvilágosult, összetartó és keresztény európai Magyarországot – konstatálta keserűen Tóth Bertalan, hogy kiüresítette a Fidesz augusztus 20-át, nincs mit ünnepelni.

Sőt, az MSZP társelnöke szerint a tűzijátékban sem lehet őszinte örömmel gyönyörködni: azt nem vitatja, hogy biztosan szép lesz, ám szerinte a hatalom csak azért csillogja be az eget, hogy a fények kihunyását követő sötétségben nyugodtan dolgozhassanak a tolvajok – aki nem csak az állampolgárok pénzét viszik, de a jogaikat és a jövőjüket is ellopják.

Teheti ezt a kormánypárt, figyelmeztetett Tóth Bertalan, mivel a Fidesz az utóbbi 11 évben lassú puccsal felszámolta a magyar jogállamiságot. Hiszen az MSZP társelnöke szerint egy jogállamban a kormány nem figyelhet meg – kémprogramok segítségével – következmények nélkül újságírókat, civileket, politikusokat. Jogállamban nem szüntetnek meg független újságokat, nem veszik el az egyetemek önállóságát, a Munka Törvénykönyve pedig nem szolgáltatja ki a dolgozókat a munkaadók akaratának. És ez nem csak a magyar polgárok problémája – a rezsim antidemokratikus törekvései az európai kontinens biztonságát veszélyeztetik.

Ám a szomorú számvetés után Tóth Bertalan arra jut, hogy mégis van mit ünnepelni ezen augusztus 20-án, ugyanis hosszú idő után valós esély van a változásra, és esély a jogállam helyreállítására.

Ehhez persze alkotmányozni kell, erre kér felhatalmazást az MSZP társelnöke a választóktól.

Az új Alkotmány Tóth Bertalan szerint biztosítja majd a demokratikus alapjogokat, garantálja a közvagyon és a magánvagyon megóvását (ennek érdekében hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez is), lehetővé teszi egy igazságos választási rendszer kiépítését, és megakadályozza, hogy az erőszakszervezetekre, illetve az gazságszolgáltatásra rátenyereljen a politika.  

„Mert Magyarország a hazánk és Európa az otthonunk! Szent István országa itt van, valamennyiünk szívében. Ott, ahol az igazságot, a szolidaritást és az egymásért érzett felelősséget is őrizzük”, deklarálta a szocialista politikus. Aki szerint ha az emberek most beleállnak a változásba, akkor a következő augusztus 20-a igazi ünnep lehet minden szabadságszerető, demokrata magyar számára.