Pesti Srácok;

Rangos állami kitüntetést kapott Huth Gergely, az egyik legtöbb sajtópert elbukó portál, a PestiSrácok főszerkesztője

A lovagkeresztet Kásler Miklós adta át a NER megmondóemberének.

A Pesti TV programigazgatójaként is ismert Huth "számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta" - számol be a hírről a PestiSrácok.

Az Érdemrend fokozatait olyanok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – így Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytattak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza.

Ahogy arra a Média1 szakportál felhívja a figyelmet a "példaértékű újságírásért" elismert Huth Gergely vezette kormánypárti PestiSrácok több éve a második legnagyobb hírhamisító médiumnak számít, legalábbis vesztett sajtóperei száma tekintetében csak az Origo bukott el több sajtópert az elmúlt években a Fővárosi Törvényszék adatai szerint.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Pesti TV körül problémák vannak: amellett, hogy nézettsége rendkívül alacsony, nemrég Vaszily Miklós társtulajdonos is vizsgálatot indított a csatorna költései miatt.