Karácsony Gergely;MLSZ;Fekete-Győr András;

Karácsony Gergely köszönettel elfogadja Csányi Sándor meghívását, de a VIP-páholyt kerülné

Jó lesz a sima lelátó is - írja a főpolgármester.

"Köszönöm a meghívást Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, de még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot" - írja Facebook bejegyzésében Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetőjének azon közleményére reagált, melyben Csányi személyesen hívta meg őt és Fekete-Győr Andrást a magyar csapat következő hazai mérkőzésére.

Karácsony Facebook posztjában kiemelte:

"Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár. A megvetés pedig azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől."

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, hogy az invitálást köszönettel elfogadja. "Természetes, hogy a helyszínen szurkolok a csapatnak, bár a VIP-páholyt továbbra is elkerülném, jó lesz a sima lelátó is. Megyünk, Fekete-Győr András?" - kérdi posztjában Karácsony. Fekete-Győr nem sokkal a poszt megjelenését követően kommentben reagált "Alap!" felkiálltással elfogadta a meghívást.