Karácsony Gergely;Fekete-Győr András;

2021-08-28 14:54:39

Orbán helyett az embereket választja Fekete-Győr és Karácsony

Ahogyan a főpolgármester, úgy a Momentum elnöke is elkerüli a VIP-páholyt.

Ahogyan arról szombat reggel beszámoltunk, Csányi Sándor közleményt tett közzé, melyben azt írta, a politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartja a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. "A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből." Az elmúlt napok fideszes kommunikációjára reflektálva jelezte, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is. 

"Csányi úrral nemrég beszéltünk telefonon. A csütörtöki magyar-angol meccsen ennélfogva kint leszek, ami elég nagy élmény lesz, nemcsak Szoboszlai Dominik miatt, hanem mert az angol válogatott volt a kedvenc külföldi csapatom kiskoromban" - reagált lapunknak Csányi Sándor reggeli közleményére Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette, a mérkőzésen a szurkolók között foglal majd helyet, s bár VIP jegyet felajánlott neki az MLSZ elnöke, neki az emberek között a helye.

Hasonlóan reagált a meghívásra Karácsony Gergely is, aki a közösségi oldalán osztotta meg véleményét. A főpolgármester megköszönte a meghívást Csányi Sándornak, de szerinte "még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot".

- Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár - írta. Hozzátette, a megvetés azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől. Karácsony Gergely szerint természetes, hogy a helyszínen szurkol a csapatnak, de a VIP-páholyt továbbra is elkerülné, jó lesz neki a sima lelátó is.