állatvédelem;Fülöp Erik;

2021-09-15 21:21:53

Ha netán állatrendőrséggel találkozna a közeljövőben, tudjon róla, hogy ilyen szervezet nem létezik hazánkban

Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalomból januárban kilépett parlamenti képviselő új szervezetet hozott létre, csak épp nem olyat, amilyenként azt hirdeti.

Szeretnénk, ha tisztán látna minden állampolgár, minden állatbarát. Civil szervezet nem hozhat létre állatrendőrséget. A rendőrség egy állami szervezet, és a civileknek nincs semmilyen hatósági, állam által adott hatásköre. A sajtótájékoztatón elhangzott és a sajtóban megjelent kijelentés, miszerint állatrendőrség alakul, megtévesztő, hamis – olvasható abban a közleményben, amit a Noé Állatotthon Alapítvány honlapján tettek közzé 132 állatvédő szervezet aláírásával. A 24.hu által szemlézett tájékoztatás szerint – bár pontosan nem nevezte meg – Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalomból januárban kilépett parlamenti képviselő új szervezetének állításaira reagált.

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület kedden a sajtónak szétküldött levelében, azt állította, hogy olyan civil kezdeményezésként jöttek létre, amely szervezeti struktúráját és működési céljait tekintve „az állatrendőrség gyűjtőfogalom alá sorolható”. Céljuk többek között az állatvédelmi jogszabályok betartatása, az állatjólét növelése, a lakossági edukáció előmozdítása úgy, hogy közben mind a hatóságokkal, mind pedig más állatvédelmi szervezetekkel együttműködnek.