Szijjártó Péter;CNN;pedofília;homofóbia;

2021-09-22 09:44:50

"Engem is pedofilnak tart?" – kérdezte Szijjártó Pétertől a CNN közismerten meleg riportere

A magyar külügyminiszter „Régi ismerős, új vádak” címmel a teljes interjút feltette Facebook-oldalára.

A homofób törvény egyik példányával a kezében várta Richard Quest a műsorba becsatlakozó Szijjártó Pétert és rögtön idézni is kezdett annak szövegéből – számolt be szerdán a 444 a külgazdasági és külügyminiszter CNN-nek adott interjújáról. Ebben a riporter lényegében összefoglalja, hogy a pedofil bűnelkövetőkről szóló törvényben a homoszexualitás ábárázolása is tiltva van. 

A fideszes miniszter, aki Facebook-oldalára „Régi ismerős, új vádak” címmel feliratozva is feltette az interjút, azzal érvelt, hogy ugyanannak a törvénynek két külön paragrafusa szól a pedofil bűnelkövetők szigorúbb büntetéséről és a szülők kizárólagos jogáról a gyerekek szexuális nevelésére. A riporter erre föl megjegyezte:

A beszélgetésben Szijjártó Péter a jövő évi választásokról csupán annyit jegyzett meg, hogy azon „a magyar embereknek pusztán az elmúlt évek gazdasági sikereit kell majd figyelembe venniük, amikor döntenek”. Majd a Európai Unióval vívott „szócsatákkal” kapcsolatban leszögezte:

A beszélegtés végén a riporter azzal köszönt el, hogy ha legközelebb Budapesten jár, férjével együtt meghívnák Szijjártót és feleségét egy vacsorára.