előválasztás;Dobrev Klára;

Dobrev Klárát nem érdekli, hogy lesz-e visszalépés

A már kiesett és a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekint az EP-képviselő.

"Nekem az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól, hanem arról a történelmi küldetésről, hogy jövő tavasszal legyőzzük Orbán Viktort és rendszerét. Engem csak ez érdekel" - írta Facebook oldalán Dobrev Klára nem sokkal Karácsony és Márki-Zay sajtótájékoztatója után.

Az előválasztás első fordulójában legtöbb szavazatot kapott miniszterelnök-jelöltet az sem foglalkoztatja, hogy lesz-e visszalépés vagy sem. Mint írta, a már kiesett és a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekint, mert biztos benne, hogy mindannyiukra szükség lesz a kampányban és a kormányváltás után is. 

Az EP-képviselő meggyőződése, hogy a kormányváltás azon fog múlni, képesek lesznek-e felrázni az egész országot, hiszen - mint írja -  csak Budapestről nem lehet kormányt váltani. 

Ahogy arról beszámoltunk, korábban Karácsony jelentette be, hogy nem visszalép, hanem előre, majd erre reagálva Márki-Zay emlékeztetett a közvéleménykutatásokra, melyek szerint nem a főpolgármester az esélyese az előválasztásnak.