ellenzék;előválasztás;Dobrev Klára;MSZP;párbeszéd;

2021-10-10 11:54:11

A Párbeszéd szóvivője is Dobrev Klárát támogatja

Több MSZP-s politikus állásfoglalása után a főpolgármester által is vezetett Párbeszéd politikusa, Barabás Richárd jelezte: a DK miniszterelnök-jelöltjére szavazott.

Én már le is adtam a szavazatom a Móricz Zsigmond körtéren és Dobrev Klárát támogattam az előválasztás második fordulójában – jelentette ki Facebook-oldalán Barabás Richárd (képünkön jobbra) Újbuda alpolgármestere, egyben a Karácsony Gergely társelnökletével működő Párbeszéd szóvivője. Döntését azzal magyarázta, hogy számára – az ellenzéki miniszterelnök-jelölti versenyben talpon maradt – másik politikus, Márki-Zay Péter „a totális megbízhatatlanságát”. Az írta, hogy sok vitája van Dobrev pártjával, a DK-val, ugyanakkor leszögezte:

Amint azt megírtuk, a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét a főpolgármester visszalépéséig támogató Hiller István kevésbé nyíltan de egyértelműen fogalmazott arról, hogy az előválasztás második fordulójában ki számíthat a voksára:

Lapunk írt arról is, hogy egy másik MSZP-s politikus, Nemény András Szombathely polgármestere már a pénteki bejelentést követően posztolta a Facebook-oldalán:

Karácsony Gergely pénteken jelentette be, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára. Az MSZP tudomásul vette a főpolgármester döntését, de nem állt be egyik mögé sem, hanem - mint közölték - az előválasztáson sikeresen szereplő miniszterelnök-jelöltet támogatják majd. Az LMP sem követte a főpolgármestert, sőt mindeddig a Párbeszédtől sem jelentek meg nyilatkozatok az előválasztási fordulattal kapcsolatban.