Márki-Zay Péter;Dobrev Klára;hazaárulás;

2021-10-11 16:47:14

Dobrev Klára szerint még senki sem vetemedett olyasmire, mint Márki-Zay Péter

A DK miniszterelnökjelöltje riválisa hazaárulózása után fakadt ki.

Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon.

Tudom, hogy mi a dolgom. Össze fogom tartani az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben. Mert enélkül nincs kormányváltás, reagált arra, Dobrev Klára, hogy Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már őt.

A DK miniszterelnökjelötje szerint hazaárulózni a Fidesz szokott, az ellenzéki összefogásban s enki nem hazaárulózott le eddig senkit . "Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott", figyelmeztetett Dobrev Klára.  

Ami az előzményeket illeti: Márki-Zay Péter az ATV-ben arról beszélt, hogy alapvetően nagyon szomorú amiatt, hogy vannak olyan ellenzéki politikusok, akik Karácsony Gergely után Dobrev Klárát támogatják, mert szerinte kiállásuk a DK miniszterelnök-jelöltje mellett Orbán hatalomban tartását szolgálja.

Majd rövid úton hazaárulónak nevezte Dobrev újsütetű támogatóit, olyan embereknek, akiket a családjuk is megvett. De annyit azért megengedett, hogy a DK favoritját támogatók nem önszántukból teszik ezt, hanem komoly politikai nyomásra. Márki-Zay azt állította, több ilyen esetről tud, de konkrétumokkal nem szolgált.