megfigyelés;lehallgatás;Pegasus;

2021-11-08 16:22:04

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a Pegasus gyártójától próbálja megtudni azt, amit a kormány eltitkol előlünk

Stummer János a testület következő ülésén kezdeményezni fogja a Pegasus-szerződés titkosítás alól történő feloldását és az ezzel kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását.

- írta hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos vezetője. Stummer János jelezte, a testület következő ülésén kezdeményezni fogja a Pegasus-szerződés titkosítás alól történő feloldását és az ezzel kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását. 

A politikus az alábbi kérdésekre szeretne választ kapni a kiberfegyvert kifejlesztő cégtől:   

Mint lapunk is megírta, Stummer János arról beszélt egy vasárnapi interjúban, hogy látta a Pegasus-szerződést, ami egy élő keretszerződés, azonban a mellékleteket nem ismeri, csak a közepét. Pontos számot nem tudott mondani, hány embert figyelhetnek meg ilyen módon, ám becslése szerint az érintettek több mint százan lehetnek. A Pegasus-ügy azt követően forrósodott fel, hogy hosszas kormányzati hallgatás után a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, Kósa Lajos beismerte, a magyar kormány megvásárolta a hírhedt izraeli kiberfegyvert.