Mesterházy Attlia;Pegasus;

2021-11-10 10:38:25

Pegasus-ügy: a szocialisták összehívnák a külügyi bizottságot

A fideszes politikusok egymásnak is ellentmondó nyilatkozatai után a párt szerint végre tisztázni kell, hogy melyik szervezet, milyen szerepet töltött be a Pegasus-botrányban.

Az MSZP a külügyi bizottság összehívását kezdeményezi Pegasus-ügyben - tudatta közleményében a párt. Mint írták, Kósa Lajostól megtudhattuk, hogy a magyar állam rendelkezik azzal a Pegasus-kémszoftverrel, amellyel többek között újságírókat is megfigyeltek. Azonban a Honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnökének beismerése után egymásnak ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy melyik szervezet szerezte be a megfigyelőprogramot.

Éppen ezért Mesterházy Attila, a Külügy bizottság alelnökeként kezdeményezi, hogy a testület hallgassa meg zárt ülés keretében az Információs Hivatal főigazgatóját, azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepet játszott a szervezet vagy annak korábbi vezetője Czukor József a Pegasus-kémszoftver beszerzésében.

A fideszes politikusok egymásnak is ellentmondó nyilatkozatai után az MSZP szerint végre tisztázni kell, hogy melyik szervezet, milyen szerepet töltött be a Pegasus-botrányban.