vizsgálat;étrend-kiegészítők;

2021-11-12 13:04:36

Minden tizedik étrend-kiegészítő és probiotikum kifogásolható

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatban vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítményeket ellenőriztek. Összesen 41 ilyen terméket ellenőriztek és négy esetben találtak kifogásolható eltéréseket.

Huszonegyből három probiotikum és húszból egy étrend-kiegészítő nem azt állította, ami a dobozára rá volt írva, derült ki az ITM-jelentéséből, amiről az MTI adott tájékoztatást.

A három probiotikum ott bukott el, hogy nem tartalmazta a megadott koncentrációban a jótékony mikroorganizmusokat. Az egy hibás étrend-kiegészítőnek a C-vitamin tartalma volt jóval alacsonyabb, mint amit ígért, cinből viszont a feltüntetettekhez képest kétszer több volt benne.

Az étrend-kiegészítők fontos szerepet játszhatnak az egészséges életmód kialakításában, ugyanis segítenek azokat a szükséges tápanyagokat, vitaminokat bevinni a szervezetbe, amit természetes úton nem mindig sikerül kinyerni. A probiotikumok élő mikroorganizmusokkal segítik az egészséges bélflóra fenntartását.