Kövér László;Hollik István;Márki-Zay Péter;

A Fidesz mélyen hallgat Kövér beszédéről

A Fidesz úgy tűnik erősen próbálja terelni a témát: a házelnök botránya helyett inkább Márki-Zay Péterbe álltak bele.

Noha az ellenzék egyenesen Kövér László lemondását követeli azután, hogy a fideszes házelnök nemzetbiztonsági veszélynek nevezte őket, pártja és a miniszterelnök továbbra is mélyen hallgat az ügyben.

Nem úgy Márki-Zay Péterrel kapcsolatban, akinek a Fidesz kommunikációs igazgatója teli torokból üzente meg, hogy "jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van a baloldalon". Hollik István videóüzenetében - melyet az MTI gondosan idézett - emellett kitért arra is, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban tudtára adta minden magyarnak, hogy mit is gondol a rezsicsökkentésről. "Megmondta, hogy ha valaki sokallja a rezsi árát, akkor fogyasszon kevesebbet, sőt az egész rezsicsökkentést népbutításnak tartotta, de úgy látszik, ez csak a jéghegy csúcsa" - fejtette ki a kormánypárti politikus.

Végül Hollik hangsúlyozta, a baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég trágyával etetett, sötétben tartott gombának nevezett mindenkit, aki támogatja a rezsicsökkentést és ellenzi a bevándorlást. "Mi úgy gondoljuk hogy senki nem beszélhet így a magyarok 80 százalékáról" - jelentette ki Hollik István, s közölte saját, óvatosnak cseppet sem mondható becslését pártja támogatottságáról.