szabadlábon;Völner Pál;hivatali visszaélés gyanúja;

2021-12-16 10:24:41

Szabadlábon védekezik Völner Pál

Hiába kaphat súlyos büntetést Varga Judit korábbi helyettese, ennek ellenére kényszerintézkedés nélkül várhatja ügyének további alakulását.

Szabadlábon védekezik a korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított Völner Pál - tudta meg lapunk a Központi Nyomozó Főügyészségtől. A hatóságnál azt követően érdeklődtünk, hogy szerdán kihallgatták a fideszes politikust, aki nem tett beismerő vallomást és tagadta az ellene felhozott tényállást. "Az ügyészségi nyomozás esetében a nyilvánosság részére kizárólag a már megtörtént eljárási cselekményekről adható felvilágosítás. Erre tekintettel kérdéseire válasz nem adható, ugyanakkor közlöm, hogy a megkeresésben megnevezett gyanúsított szabadlábon védekezik" - olvasható a hatóság hivatalos válaszában.

Azon felvetésünkre nem érkezett válasz, hogy tesznek-e indítványt a bíróság felé bármilyen kényszerintézkedés elrendelésére.

Völner Pállal szemben vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár tíz évet is rácsok mögött tölthet Varga Judit korábbi helyettese.