MSZP;Terézvárosi Önkormányzat;Bálint György;

2021-12-28 19:56:31

Kilépett az MSZP-ből a terézvárosi ellenzéki belháború kulcsfigurája

Bálint György még saját önkormányzatát is meg akarta károsítani, azonban a bíróság közbelépett.

Enyhülhet a Terézvárost irányító ellenzéki koalíció belső, ám teljesen nyíltan megvívott háborúja, ugyanis kilépett az MSZP-ből a konfliktusok középpontjában álló Bálint György önkormányzati képviselő - írja a 444.hu.

A portál értesülései szerint az érintett azután döntött így, hogy a szocialista párt etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene. A VI. kerület polgármesterével, Soproni Tamással lényegében hadban állt. Végül a helyzet odáig fajult, hogy december közepére már összefogtak a pártok és közösen szólították fel lemondásra a képviselőt, aki ismerői szerint nem egy könnyű eset.

Bálint György egyébként decemberig perben állt saját önkormányzatával, mivel a hivatallal szembeni gazdasági bűncselekményért elítélt helyi elnökkel kötött fedezetelvonó szerződés felhasználásával próbálta megrövidíteni az önkormányzatot. Mindez csak azért nem sikerült, mert a bíróság rájött a trükközésre.

Ugyanakkor ha nem is szocialista színekben, de függetlenként még továbbra is tagja maradhat a képviselő-testületnek. A 444.hu forrása úgy fogalmazott, bölcs volt Bálint György kilépése, mivel nem várta meg a vele szemben indított etikai vizsgálat eredményét.