MSZP;népszavazás;aláírásgyűjtés;Tóth Bertalan;Fudan Egyetem;

2022-01-06 17:27:36

Tóth Bertalan: újabb ordas nagy kormányzati hazugság a Fudanról

Az MSZP társelnöke bemutatta a dokumentumot, amelyben a kormány négy éve még azt ígérte, a kínai egyetem egy fillérünkbe sem kerül.

Ha még nem tettétek meg, mondok még egy okot miért írjátok alá az ellenzék népszavazási kezdeményezését, amely a Fudan-törvény ellen és a Diákváros megmentéséről szól – kezdte közvetlenül, a nézőket tegezve Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke abban a Facebook-videóban, amelyben kijelentette:

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Fudan Egyetem az a beruházás, amelyre  500 milliárd forintot kíván elkölteni amagyar kormányt, és ezt „természetesen” nekünk, adófizetőknek kell fizetni, ami családonként 440 ezer forintot jelent. Leszögezte: a hazugság maga az az, hogy 2018-ban volt egy Fudan-törvény, amelynek készült egy hatásvizsgálata. Ezt a – közérdekű adatigényléssel megszerzett – hatásvizsgálatot egy szimpatizánsuk juttatta el az MSZP-hez.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, ezzel ott, ahol a Diákváros megépülhetett volna azoknak a vidéki fiataloknak, akik Budapesten szeretnének tanulni, nem biztosít a magyar állam olcsó szálláshelyet. „Ezzel csak fokozódik a lakhatási válság” – érvelt, és buzdította a fiatalokat, hogy országszerte támogassák, és írják alá a népszavazási kezdeményezést.

Mint lapunk is beszámolt róla, az ellenzék a Fudan-törvény eltörléséért, valamint az álláskeresési járadék 3 hónapról 9 hónapra történő emelését szeretné elérni, s most szerdán azt is közölték, hogy már százezer aláírásnál járnak.