Bayer Zsolt;„fake news”;per;

2022-01-21 21:53:30

Hazudott Bayer Zsolt, pert nyert a Jobbik politikusa

A Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa fake newst terjesztett.

Bíróság mondta ki, hogy Bayer Zsolt a Magyar Nemzet Online felületén egy cikksorozatában valótlanságot állított az egységes ellenzék egyik jelöltjéről, Földi Istvánról - derül ki a Média1 cikkéből.

Bayer Zsolt azt állította, hogy a Jobbik politikusa ellen több, a polgármesteri tisztségével kapcsolatos nyomozás is folyamatban van, ez azonban nem fedi a valóságot. A Fővárosi Törvényszék pénteken első fokú ítéletében ugyanis kimondta,  Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa és a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alatt működő Magyar Nemzet Online nem állított igazat, ugyanis Földi István ellen semmilyen büntetőeljárás nincs folyamatban polgármesteri tisztségéből fakadóan.

„Az MNO-n valótlanul jelent meg az is, hogy Földi István polgármesterré választása után leváltotta a kocsordi sportegyesület vezetőjét. Ilyen nem is történhetett, már csak azért sem, mert egy ilyen döntés a hatáskörén kívül állt volna” - fogalmaz a párt tájékoztatása. 

Bayer Zsolt legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Sajtóklub múlt hét vasárnapi adásában nárcisztikus, Kohlhaas-szindrómás seggfejnek nevezte a Jobbik elnökét, Jakab Pétert és Márki-Zay Pétert, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.