Magyarország;Orbán Viktor;migráció;dokumentumfilm;Soros György;Tucker Carlson;

Kijött Tucker Carlson riportfilmje Magyarországról, szerinte az illegális bevándorlókat innen Szlovákiába toloncolják ki

Az amerikai televíziós műsorvezető Magyarországot „komoly és modern” országként, Soros Györgyöt pedig a „nemzet ellenségeként” állítja be, aki „még csak nem is vallásos, nem hisz Istenben”.

Soros György fő vadászterülete itt van – mondja Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak a Foxon által szerdán sugárzott riportban, amelyet az amerikai televíziós műsorvezető tavaly nyáron forgatott Magyarországon – derül ki a hvg.hu cikkéből. A Magyarország Soros György ellen: harc a civilizációért címet viselő dokumentumfilmben Tucker Carlson úgy vélekedik: Magyarország „visszatámadott, amikor Soros György civil szervezetei az országra rontottak”. A műsorvezető visszhangozza a magyar politikusok álláspontját, miszerint ők nem antiszemiták, amikor Soros Györgyöt támadják, csupán tevékenységét, civil szervezeteinek tevékenységét illetik kritikával.

Elhangzik, hogy Orbán Viktor a felelős azért, hogy az oroszok 1989-ben kivonultak Magyarországról, azt viszont nem tagadják le, hogy a miniszterelnök korábban Soros György támogatásával tanult, kapott meg egy oxfordi ösztöndíjat.

Az elején földrajzilag behatárolják Magyarországot, és külön szakértőt szólaltatnak meg, aki elmagyarázza az ország történelmének néhány pillanatát. Az Tucker Carlsonnak is feltűnik, hogy a már a repülőtéren bele lehet futni a kormány reklámjaiba, az emojis plakátkampányt pedig „jó poénként” mutatják be. 

Kiemelt figyelmet kap a déli határkerítés is, a műsorvezető ezzel kapcsolatban megjegyzi: bár Magyarország nem egy gazdag ország, még csak nem is a régió leggazdagabbja, mégis sikerült viszonylag gyorsan felhúznia egy kerítést a határra. Talán nem szándékos – hívja fel a figyelmet a hvg.hu –, de Tucker Carlson ezzel saját idolja, Donald Trump felé enged el egy fricskát, aki bár ígérte, de négy év alatt sem tudta ezt összehozni a mexikói határon.

A műsorvezető úgy vélekedik, Magyarországot „megbüntették” az illegális bevándorlók kizárásáért, Orbán viszont „állja a sarat” az Európai Unióval szemben.

Közvetlenül a kerítésnél forgatott, olyan közel ahhoz, amennyire egyetlen magyar stábot sem engednek a hatóságok évek óta, felvehette például azt is, ahogy visszatoloncolnak frissen átszökő embereket Szerbiába,

igaz, itt becsúszik egy nyelvbotlás, Tucker Carlson legalábbis azt mondja, hogy a migránsokat Szlovákiába küldik vissza.

A filmben megszólal a családokért felelős volt tárca nélküli miniszter Novák Katalin leendő köztársasági elnök is, aki elmondja, Magyarországon a népességcsökkenést „nem gyerekek importálásával”, hanem a családok támogatásával akarják megfékezni. Novák Katalin beszámol arról is, hogy az Orbán-kormány milyen bőkezűen támogatja a családokat, ehhez pedig a stábnak sikerült több családot is találnia, akik Novák szavai alatt boldogan mosolyognak a kamerába, végül pedig rövid interjúkban be is számolnak arról, hogy milyen jó Magyarországon élni.

Tucker Carlson a filmben kitért a 2022. április 3-i parlamenti választásra is, amelyet Orbán Viktor és Soros György, valamint a nacionalizmus és a globalizmus összecsapásaként jellemzett. Orbán a filmben azt is elmondja, hogy jelenleg is beavatkoznak külső erők a magyar kormány munkájába.

A dokumentumfilm készítésének híréről korábban a Népszava is beszámolt.