Sajtóklub;Gajdics Ottó;

2022-02-21 07:19:00

Gajdics Ottó hibátlan, alpári alakítással parodizálta az Európai Bíróság ítélethirdetését

A keményvonalas kormánypropagandista teljes beleéléssel gúnyolta ki az ítélethirdető bírát, aki szerinte egy kobold. 

„Ez a nyomorult kis pöcs”- jelentette ki nemes egyszerűséggel a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa Márki-Zay Péterről a Hír TV Sajtóklub című műsorában vasárnap este. Bayer Zsolt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azon mondatán húzta fel magát, amikor a politikus arról beszélt, hogy százezrek látták meg benne a reményt, akiknek elfogadta hívásukat. A Demokrata főszerkesztője, Bencsik András ehhez azt tette hozzá, lehet hogy Márki-Zay Péter önmagát tartja prófétának, de „nagyon pofára esnek, akik őt követik, mert ez egy bolond (...) ez az ember pszichopata”.

A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője felelevenítette, hogy ő maga Nagykállóban járt gimnáziumba, ahol a régi vármegyeházában működött az elme- és idegkórház, vagy ahogy ők hívták, a vigyorgó. Ott az utcán járkáltak napóleonok, tábornokok, messiások, de este nekik be kellett menniük, Márki-Zay pedig szabadon van esténként - magyarázta Néző László.

A műsor egy másik felében pedig előkerült az Európai Bíróság a múlt héten meghozott ítélete is. Mint lapunk is beszámolt róla, a testület elutasította a jogállamisági mechanizmus ellen benyújtott magyar és lengyel keresetet. Vagyis már nincs kibúvó, elindulhatnak az első jogállamisági eljárások az uniós pénzeket lenyúló és az igazságszolgáltatási rendszert kisajátító kormányok ellen. 

Gajdics Ottó ennek kapcsán arról elmélkedett, hogy az Európai Bíróságot többé nem tekinthetjük bíróságnak, hanem egy olyan politikai szereplőnek, mely megpróbálja elvonni a tagállamok szuverenitásának maradékát. Az egész európai szerkezetet át akarják alakítani, rángatják, rombolják, és ebben a bíróság ezen döntésével részt vett - vélekedett. Azt hangoztatta, a bíróságnak az alapszerződés módosítását kellett volna kimondania, ha meg akarta volna őrizni volna függetlenségét. „Üljenek le a tagállamok vezetői, azt egyezzenek meg abban, hogy ilyet lehet csinálni, miért bennünket rángattok bele?! Mondhatta volna ezt is” - lendült bele. Ezt követően pedig saját maga adta elő, hogy valójában mit is mondott az Európai Bíróság:

Gajdics Ottó szerint ugyanis egy kobold ült ott, aki iszonyatos magyarsággal adta ezt elő. Ez a demonstráció is, hogy ilyen még sosem volt, hogy nyilvánosan közvetítve, ráadásul megpróbál magyarul beszélni az idióta, úgy hogy még csak nem is gyakorol előtte az ... gyerekek - háborgott.