Oroszország;Ukrajna;háború;Vlagyimir Putyin;Anonymous-hackercsoport;

2022-03-07 06:55:00

Újabb pofont adott az Anonymous a Putyin-rezsimnek

Valós képsorokat sugárzott az Anonymous hackercsoport orosz állami televíziós csatornákon. A Kreml teljesen le akar szakadni a globális internethálózatról.

Újabb látványos sikert ért el az Anonymus hackercsoportja, amely Oroszország Ukrajna elleni agressziója után üzent hadat a Kremlnek. A számítógépes kalózok vasárnap este feltörtek két orosz, a Netflixhez hasonló streaming szolgáltatást, a Winket és az Ivit, valamint az egyik orosz Express műholdról sugárzott moszkvai propagandacsatornákat, a Rosszija 24-et, az 1-es csatornát, Moszkva 24-et, továbbá az RT francia verzióját és a háborús hadszíntérről származó, valódi képsorokat mutattak be az orosz nézőknek, akik csak az állami propaganda hazugságai alapján értesülhetnek az ukrajnai eseményekről. Egyúttal egy üzenetet tettek közzé, amely szerint az orosz átlagpolgár ellenzi Oroszország ukrajnai agresszióját és ez csak Putyin „bűnöző és önkényes” rendszerének érdekeit szolgálja.

Ha igazak az interneten terjedő hírek, hamarosan minden információtól elzárják az orosz lakosságot. Oroszország ugyanis aktív előkészületeket tett azért, hogy az államot teljesen leválasszák a globális internetről. Legkésőbb március 11-ig minden szervert és domain-t át kell helyezni Oroszországba. Emellett részletes adatokat gyűjtenek a helyszínek hálózati infrastruktúrájáról.