Ukrajna;háború;Orbán Viktor;Volodimir Zelenszkij;

2022-03-27 15:50:00

Az állítása szerint „jogász” Orbán megpróbálta leszólni a „színész” Zelenszkijt, de csak magát égette egy kicsit

Az ukrán elnök is jogot végzett.

Orbán Viktor vasárnap a Kossuth Rádiónak adott egy hosszú interjút, szerinte Ukrajna ügyében az ő álláspontja erkölcsileg helyes, a lemondás az orosz gázról és olajról 8-10 évvel vetné vissza Magyarországot, az inflációért pedig felerészt az Európai Unió felel, de futotta tőle egy oldalvágásra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felé is, aki csütörtökön az EU-csúcstalálkozó résztvevői és körülbelül az egész világ előtt égette le őt, amiért nem hajlandó egyértelműen kiállni Ukrajna mellett Oroszországgal szemben.

Ehhez az oldalvágáshoz a miniszterelnök a lendületet a műsorvezetőtől, Nagy Katalintól kapta meg, aki valamiért azt kezdte el feszegetni, hogy megrendezett jelenet lehetett, amikor a civilben humorista és színész ukrán elnök személyesen hozzá fordult. 

– válaszolta Orbán Viktor. Arra a Telex hívja fel a figyelmet, hogy a kijelentésének két szépséghibája van. Az egyik, hogy ő maga ugyan  tényleg 1987-ben végzett az ELTE jogi karán, de soha nem dolgozott jogászként, a másik pedig az, hogy

Igaz, jogászként ő sem dolgozott soha, a hivatalos életrajza szerint 1997 óta dolgozik színészként, forgatókönyvíróként és producerként. Világhírűvé váló vígjátéksorozatában, a Nép szolgájában egy fiatal történelemtanárt alakít, aki a körülmények összjátéka folytán elnök lesz. Amikor valóban indult az elnöki tisztségért, a mögötte álló párt a sorozata nevét kapta. 2019. április 21-én választották meg Ukrajna elnökének.

Azóta, hogy csütörtökön személyesen nekiment Orbán Viktornak, az egy hónapja háborúban álló Volodimir Zelenszkijre elég keményen rászállt a fideszes propagandagépezet Rákay Philiptől Budai Gyulán át Szijjártó Péterig.