Szél Bernadett;Hadházy Ákos;parlamenti mandátum;Márki-Zay Péter;

2022-04-16 13:48:00

Szél Bernadettet javasolja Márki-Zay helyére Hadházy, bár papíron egy jobbikos következne

„Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből.”

A tisztességtelen feltételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A Zuglóban nyertes független országgyűlési képviselő azt írta a Budakeszi központú Pest megyei választókerületét elvesztő politikustársáról:

Hadházy szerint ugyanis Szél kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye, pedig. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete „billegő”, és az ellenzéki lista katasztrofális szereplése nem kedvez neki, ami be is következett. Leszögezte, hogy az előválasztáson jól szereplő Szél Bernadett miért került bajba:

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken azt mondta, szívesen javasolná Szél Bernadettet, aki nem tudott nyerni Budakeszin, ugyanakkor hozzátette, „az MSZP-nek most 10 mandátuma van, de a pártfinanszírozás szabályai alapján jobban járnának, hogyha 11-en lennének, így nekik is szívesen adna egy helyet”.

A Telex ugyanakkor szombaton arról írt, hogy nem a volt miniszterelnök-jelölt dönt majd visszaadott, azaz fel sem vett mandátuma sorsáról, hanem a hivatalosan listát állító hat pártnak kell erről rendelkeznie közös nyilatkozatban. A szabályok értelmében egy jobbikos képviselő, Végh Noémi következne a listán, ugyanakkor a portál úgy tudja, Szél Bernadett mandátumszerzését a Momentum, illetve a Párbeszéd is támogatná.