MSZP;esély;Ujhelyi István;

2022-04-24 15:05:00

Fáj a vereség, Ujhelyi István megváltoztatná az MSZP nevét

Nincs mire várni, nincs kire várni, most jött el a pillanat a fordulatra.

„Esély” – javaslat az MSZP újjászületésére. Ezzel a címmel tette közzé Facebook-posztját a szocialisták EP- képviselője vasárnap reggel.

Ujhelyi István kifejtette, magukon kell kezdeni a változtatást, hogy közelebb tudjanak kerülni a változást akarók tömegeihez. Úgy véli, vannak pillanatok az életben, amikor meg kell állni és őszintén számot vetni, egyenes, ha kell fájdalmas őszinteséggel.

A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp. Kijelentette, a „cölöpöket” meghagyva, de az alapokig vissza kell bontani az építményt. Éppen ezért az MSZP szombati választmányi ülésére konkrét javaslattal készült, amely szerinte megfelelő kiindulópont, kezdeti kapaszkodó lehet a közösségük újjászületéséhez. „El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott” - fogalmazott, majd hozzátette, ugyan az értékek szilárdan megmaradtak, ám teljesen új alapokon kell megkezdeni az építkezést. 

A politikus azt hangoztatta, nincs mire várni, nincs kire várni, most jött el a pillanat a fordulatra. A következő hetekben folytatom a már megkezdett országjárásomat és további javaslatokat, javító észrevételeket, támogatókat gyűjtök az általam felvázolt elképzeléshez, a közösségünk újjászületéséhez. Azért kérünk egy esélyt, mert mindenkinek adni akarunk belőle - zárta posztját Ujhelyi István.