Fidesz;polgármester;kilépés;Újfehértó;Simon Miklós;

2022-04-30 14:53:00

Meghasonlott, kilép a Fideszből Újfehértó polgármestere

Hosszú József „önhatalmúlag megváltoztatta a választópolgárok akaratát”, és a város vezetésében baloldali többséget teremtett – állítja a vezető kormánypárt helyi szervezete.

Távozik a kormánypártból az újfehértói polgármester. A Fidesz helyi csoportjának közleményét Simon Miklós országgyűlési képviselő osztotta meg Facebook-oldalán. Ebben felszólítják Hosszú Józsefet, hogy a Fidesz-KDNP támogatásával elnyert polgármesteri tisztségről is mondjon le. Lapunk szombaton elérte a polgármestert, aki megerősítette távozási szándékát a pártból, de részletekről nem akart beszélni.

Simon posztjában egyebek közt az szerepel, hogy a Hosszú által generált konfliktusok „lehetetlenné tették az együttműködést”, illetve a polgármester önhatalmúlag megváltoztatta a választópolgárok akaratát és a város vezetésében baloldali többséget teremtett.

Simon szerint Hosszú 

Simon szerint ezzel olyan magatartást tanúsított, mellyel mi, a Fidesz helyi szervezetének tagjai és Újfehértó polgári keresztény értékrendet valló lakosai azonosulni nem tudunk.

A Fidesz Hosszú kilépési szándékát tudomásul vette.