Fidesz-KDNP;Volner János;Huxit;

2022-05-08 19:23:00

Huxit Pártot csinált a Volner Pártból alapítója

Az elmúlt években javaslataival a Fideszt támogató egykori jobbikos politikus célja hazánk kiléptetése az EU-ból.

A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból – jelentette be Facebook-oldalán Volner János.

Az egykori jobbikos politikus, aki a Mi Hazánkban töltött rövid időszak után független képviselőként másfél éve megalakította a róla elnevezett pártot, de a parlamentben javaslataival a Fidesz hatalmi céljait támogatta, a névváltozást is lényegében a kormánypártok évek óta „Brüsszel ellen” hangoztatott érveivel indokolta.

Volner János  - sem ő, sem pártja sem indult az április 3-i parlamenti választáson - mostani bejelentését egyebek mellett azzal támasztotta alá, hogy szerinte a nyugati államok „áttérnek egy új, a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”.

Azt is vizionálta, hogy ezek a konkrétan meg nem nevezett nyugati országok „létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat”, de szerepel a szövegben „a migránsok betelepítése”, s az, hogy „genderjogi aktivistáik már az óvodáink, iskoláink kapuin dörömbölnek”. Bár a Huxit Párt célja, hogy kiléptessen minket az EU-ból, a „hanyatló” szervezetnek nem jósol nagy jövőt, amelynek összeomlása amúgy is „elkerülhetetlen”.