Orbán-kormány;Parlament;kormányalakítás;

2022-05-13 13:35:00

Itt a teljes kormánynévsor, Orbán Viktor megnevezte a minisztereit

A miniszterelnök megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról.

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot.

Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki - mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor 

dolgozhat a következő négy évben.

A lista tanúsága szerint Orbán Viktor a Népszava korábbi értesülésének megfelelően ejti Kásler Miklós humánerőforrás-minisztert, akinek a tárcáját át is nevezik, de nem lesz tagja az új kabinetnek a két tárca nélküli miniszter, a paksi bővítésért felelős Süli János, illetve a nemzeti vagyonért felelős Mager Andrea sem. Ők havi ötmillió forintos fizetésért dolgoztak, a hivatalos indok szerint azért, hogy a bérük megfeleljen az általuk felügyelt területen jellemzőkkel.