Hoppál Péter;kulturális államtitkár;Orbán-kormány;

2022-05-13 17:19:00

Újra az a Hoppál Péter lehet a kulturális államtitkár, aki VIP padsort kapott a templomban

A politikus egyelőre nem erősítette meg a lapértesülést.

Várhatóan ismét Hoppál Pétert kéri fel Orbán Viktor Csák János Kulturális és Innovációs Minisztériumában a kulturális államtitkári pozícióra - értesült a hvg.hu. A lap telefonon elérte a fideszes politikust, aki nem cáfolta a hírt, de csupán annyit mondott, hogy „nem tudom megerősíteni”.

Hoppál Péter 2014 és 2018 között a harmadik Orbán-kormány idején már volt kultúráért felelős államtitkár, a lap arra számít, hogy e pozícióba visszakerülve nagyobb szakmaisággal és nagyobb méltósággal vezetheti az államtitkárságot, mint elődje, Fekete Péter. Ugyanakkor Hoppáltól sem idegenek a meglehetősen vitatható jelenetek. Az április 3-i parlamenti választást felvezető kampány idején például zavarta az ellenzék óriáskivetítője, ezért egyszerűen kihúzta a LED-fal csatlakozóját, amely mutatványáért a választási bizottság meg is bírságolta.

2019-ben egyébként Hoppál Péter volt az, aki a Magyar Kultúra Napján jó ötletnek tartotta elkérni Keserü Ilona és Lantos Ferenc festményeit a Janus Pannonius Múzeumtól, hogy velük ékesítse a tárgyalóját, néhány hónappal később pedig VIP padsort kapott a csányoszrói templomban