Juhász Péter;megyei lapok;hazugság;per;

2022-05-13 19:12:00

Hatalmas pert nyert Juhász Péter a Fidesz szócsöveként működő sajtó ellen

13 lap, 104 cikk, 416 rendbeli jogsértés. 

A kormányközeli megyei lapok komplett arzenáljával szemben nyert pert Juhász Péter - számolt be róla az érintett a Facebookon, bár állítása szerint nem biztos, hogy érdemes-e már egyáltalán. „Érdemes azért posztot írnom, hogy újabb 13 lappal 104 cikkében terjesztett hazugságokkal szemben adott nekem 100 százalékban igazat a bíróság egy tegnapi ítéletében?” - tette fel a költői kérdést.

A Media1 közzétette az ítélet tartalmát is, amely oldalakon keresztül sorolja a jogsértéseket. A kormánypárti lapok főként arról hazudoztak, hogy Juhász Péter fizikailag és lelkileg bántalmazta a családját, benyugtatózta volt élettársát és napokra bezárta egy lakásba.

A bíróság a cikkek valótlansága mellett megállapította, hogy a kormánypárti sajtótermékek megsértették Juhász jóhírnévhez, magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát. Továbbá azt is rögzítette, hogy „a közlések egyúttal a felperes és volt élettársa három közös, a cikkek megjelenésekor cselekvőképtelen kiskorú kisgyermekére vonatkozó információkat is napvilágra hoztak, ami különösen súlyossá teszi az alperesi jogsértést”. Juhász Péter mindehhez hozzáfűzte, hogy mindent összeszámolva egészen pontosan 416 rendbeli jogsértést követtek el gyerekek sérelmére a propagandakiadványok „szerzői”.

Beszámolójában Juhász Péter köszönetet mondott ügyvédeinek, Fazekas Tamásnak és Tóth Balázsnak, akik a 250 rágalmazó cikk megjelenését követően, mint fogalmazott:

A bíróság kötelezte a propagandalapok kiadóját, hogy a megjelölt cikkekbe ágyazva, azok címe alatt, azok elérhetőségének idejére, de legalább 30 napig, a cikk-címmel azonos betűmérettel és betűtípussal írt közleményében kérjen bocsánatot Juhász Pétertől. Arra is kötelezték az alperest, hogy jelentessen meg, és legalább 24 óráig a felsorolt lapok mindegyikének kezdőoldalán tartsanak fenn egy további bocsánatkérő közleményt. A bíróság mindemellett azt is előírta, hogy az alperes fizessen meg Juhásznak 15 napon belül hatmillió forint sérelemdíjat, 15 napon belül 750 ezer forint ügyvédi munkadíjat áfa mentesen mint perköltséget, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön felhívására a magyar állam javára 360 ezer forint feljegyzett eljárási illetéket.