Pécs;kórház;Mohács;szülészet;

Mától kezdve nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban, helyette el kell menni a csaknem 50 kilométerre lévő Pécsre

A szülészeten februárban felvételi zárlatot kellett elrendelni, mert túl sok alkalmazott fertőződött meg koronavírussal.

Június 1-től nem lehet a Mohácsi Kórházban szülni, a szüléseket helyette Pécsen vezetik le – írja a Telex a Másállapotot a szülészetben nevű civil szervezet nyomán, amely megosztotta Csizmadia Csabának, a Mohácsi Kórház főigazgatójának az ezzel kapcsolatos közleményét.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” – írta a főigazgató.

A tájékoztatás szerint a nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandós-gondozást, a „progresszív ellátási szintnek megfelelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet a továbbiakban is biztosítja a kórház.

A Telex úgy tudja, egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson, ezért a szüléseket már nem ott vezetik le. Tudomásuk szerint ha valaki akut, szüléssel, várandóssággal kapcsolatos problémával érkezik a jövőben Mohácsra, ellátják sürgősséggel, de amint felmerül abban a szülés lehetősége, átviszik Pécsre. Mint írják, Pécs 46,6 kilométerre van Mohácstól, ez autóval körülbelül 35 perces utat jelent.

A főigazgató februárban felvételi zárlatot rendelt el a szülészeti és nőgyógyászati osztályon, indoklása szerint azért, humánerőforrás-hiány alakult ki a koronavírusos megbetegedések miatt.