Orbán Viktor;vagyonnyilatkozat;

Orbán Viktornak hivatalosan továbbra sincs megtakarítása

A vagyonnyilatkozat lényegében alig van kitöltve, így majdhogynem egy szerény körülmények közt élő politikus képe bontakozik ki előttünk. 

Frissen leadott vagyonnyilatkozata szerint a miniszterelnöknek sem autót, sem hajót nem birtokol és nem érdekelt egyetlen cégben sem. Miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül semmiféle juttatást vagy ajándékot nem tüntetett fel a dokumentumban, ugyanakkor jelezte, pártelnöki jövedelemét határozatlan ideig felfüggesztette. A miniszterelnök továbbra is megtartotta XII. kerületi, valamint felcsúti házát. Megtakarítása most sincs, mint ahogy tartozása sem. 

Vagyonnyilatkozatából egyébként továbbra is az a kép szűrődik le, hogy Orbán Viktor egy meglehetősen puritán életmódot folytató politikus, aki saját bevallása szerint bérből és fizetésből él. 

Szinte hasonló képet mutatott pár hónappal korábbi vagyonnyilatkozata. Mint lapunk is beszámolt róla, ekkorra azonban már eltűnt a Lévai Anikóval közösen felvett 20 millió forintos hitel utolsó, 882 ezer forintos maradéka.