Orbán Viktor;Puskás akadémia;Felcsút;

2022-06-06 22:45:00

Orbán Viktor: Mi itt komoly férfiakat nevelünk a Puskás Akadémián

Ennek jegyében kell olyan csapatok ellen is játszaniuk, akik „nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell”.

Amikor az angolokat megvertük szombat este, ott 5-6 akadémista játszott a válogatottban és mi is tudtunk adni két kezdőjátékost meg egy cserejátékost. tehát ezeknek a tornáknak az értelme olyan meccseken mutatkozik meg, mint legutóbb a nagyválogatott mérkőzése - jelentette ki hétfőn a miniszterelnök az M4-nek, az állami sportcsatornának adott interjújában.

Orbán Viktor a felcsúti Puskás-Suzuki kupát követően - ez az a torna, ahol a Puskás Akadémia nemzetközi csapatokkal játszik - hosszasan méltatta Mezey Györgyöt, aki a  Puskás-Suzuki kupa egyik kezdeményezője volt. Ő hangsúlyozta mindig, hogy kell játszani olyan csapatok ellen, „akik nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell”. Majd nyomban rögtön háláját is fejezte ki a Suzukinak, amiért szponzorálják a meccseket. 

Később azt hangoztatta, az a fontos, hogy az akadémisták játszanak az NB I-ben, az eredmény másodlagos. Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub, ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek” – magyarázta. 

Orbán Viktor azt mondta, ugyan most csak negyedikek lettek, de néhány ügyes és tehetséges játékost láthatott a szakma a „mi Puskás-mezünkben” is.