Varga Judit;Brüsszel;jogállamiság;Európai Unió;

2022-06-20 10:21:00

Varga Judit: Hiába mondjuk kedvesen és diplomatikusan a brüsszeli ellenfeleinknek

Persze előkerült a „liberális média” is, amely szerinte fegyelmező eszközként működik néhány országban. 

„Lehet, hogy az itthoni baloldal most jelentéktelennek tűnik, de ne feledjük, hogy ott állnak mögöttük befolyásos külföldi barátaik, a sorosista NGO-k, az Európai Parlament baloldali többsége, meg a nagy liberális-progresszív nemzetközi hálózat megmondóemberei, akiknek a segítségére számítanak - mondta el az igazságügyi miniszter az Indexnek adott interjújában.

Varga Judit a kormányközeli portálnak kifejtette, minden „áskálódás és rémhírterjesztés” ellenére meg fogja kapni a nekünk járó uniós pénzeket a tárgyalási folyamat végén. Ez ugyanis jár a magyar embereknek mind jogi, mind politikai értelemben.

Varga Judit ezt követően arról elmélkedett, hogy Európa országainak többségében többpárti koalíciós kormányok vannak, ahol a liberális média „igazi fegyelmező eszközként” működik. Érdemes lenne tőlünk tanulni, hiszen a valódi véleménypluralizmusnak köszönhetően Magyarországon valódi politikai viták vannak. Bárki, szabadon elmondhatja véleményét. A miniszter hangsúlyozta, ő mindig nagyon udvariasan képviseli a tartalmilag kemény, de jogszerű magyar álláspontot a brüsszeli üléseken. Jelezte, a magyar kormány végrehajtja azokat a jogszabályi változtatásokat, melyekben megállapodtak az EU-val. Ezt követően ellenvetés nélkül mondhatta fel azokat a kormányzati hazugságokat, miszerint az európai baloldal azért támadja a magyar kormányt, mert nem engedik be a migránsokat, valamint az úgynevezett „genderpropagandát”.

Kapott kérdést azzal kapcsolatban is, mennyire veszélyezteti a jogbiztonságot a veszélyhelyzeti kormányzás. Erre azt felelte, az Alkotmánybíróság mindig megvizsgálta szükséges, arányos és célhoz kötött intézkedéseket hozott-e a kormány. (A testület többsége kizárólag a Fidesz delegáltjaiból áll - a szerk.)

A civil szervezetekkel kapcsolatban azt mondta, mindegyikkel szívesen együttműködik és állítása szerint segíti a munkájukat. „A sorosista szervezeteknek persze soha nem tudunk megfelelni, mert ők nem a problémák megoldásában érdekeltek, hanem a politikai hangulatkeltésben - jegyezte meg.