Pilis;vízbe fulladás;kerti medence;

2022-06-20 14:37:00

Kétéves kislány fulladt kerti medencébe Pilisen

Balatonszárszón is csaknem tragédia történt. 

Kerti medencébe esett és megfulladt egy kétéves kislány a Pest megyei Pilisen - közölte Facebook-oldalán a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-oldala. Hosszas küzdelem után sem tudták megmenteni életét. 

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közölte a 24.hu megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyerekmentőket vasárnap Balatonszárszóra is riasztották, ahol egy hároméves kisfiút kellett kihúzni, itt is egy kerti medencéből. Szerencsére azonban még sikerült időben kimenteni. Tapasztalataink szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez. Javasoljuk, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat - zárja posztját a Magyar Gyermekmentő Alapítvány.