Orbán Viktor;NATO;béke;orosz-ukrán háború;

2022-06-29 19:50:00

Orbán Viktor szerint ha lesz béke, nem lesz infláció

Ugyanakkor elmondta, hogy Magyarország az eredeti tervhez képest egy évvel korábban megemeli a katonai kiadásokat a GDP két százalékának szintjére.

Ha lesz béke, nem lesz háborús infláció; mi a béke pártján állunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos madridi NATO-csúcsról bejelentkezve a Facebookon, amelyen megfogalmazása szerint súlyos kérdések vannak napirenden, köztük az egyre romló ukrán háborús helyzet, az élelmiszerválság, a háborús infláció és a fenyegető gazdasági válság.

„A mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak: ebből a háborúból nekünk ki kell maradni” - ismételte el a panelt a kormányfő, hozzátéve, hogy a NATO egy védelmi szervezet, így fontos, hogy a NATO se sodródjon bele a háborúba. 

A békéért mindent meg kell tenni, háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget, ezért tűzszünetet béketárgyalásokat szorgalmaztak. A mostanában békét sugárzó (csak épp Brüsszellel háborúskodó) kormányfő közölte, azt javasolták, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezze. Ugyanakkor a békéhez erő is kell, ezért

Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés, ha lesz béke nem lesz infláció és véget érnek azok a kockázatok, amelyek ma Magyarország biztonságát veszélyeztetik - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök látványosan igyekszik kizárólag a háborúval magyarázni a brutális inflációt, a helyzet azért ennél jóval árnyaltabb, erről itt írtunk korábban.