Szerbia;menekültek;tűzpárbaj;

2022-07-02 13:34:00

Tűzpárbajt vívtak a menekültek a Szabadka melletti erdőben, több halálos áldozat is lehet

Afgánok és pakisztániak tűztek össze, egy 16 éves lány életveszélyes sebeket szerzett.

Menekültek két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli Szabadka melletti makkhetesi erdőben. A rendőrség, a hadsereg és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A szerb bulvárlap, a Blic nem hivatalosan úgy tudja, hogy az tűzpárbajnak egy halottja van, egy 16 éves lány pedig életveszélyes sebeket szerzett. A rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverzaj hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták, Alekszandar Vulin belügyminiszter is a helyszínre sietett.

A Pannon RTV cikke szerint afgán és pakisztáni menekültek lőttek egymásra, és tüzet nyitottak a rendőrökre is. Emiatt a belügyminisztérium alakulatai is kivezényelték.

A helyiek szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket Szabadka kórházába.

Szerbiában – írja az MTI – jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező menekültek célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.