USA;Illinois;Függetlenség Napja;ünnepség;lövöldözés;

2022-07-04 20:55:00

Lövöldözés volt egy függetlenség napi felvonuláson Chicago közelében

Legalább hat ember meghalt, 31 megsebesült.

Lövöldözés volt egy függetlenség napi felvonuláson Chicago Highland Park nevű elővárosában, legalább hat ember meghalt, 31 megsebesült – írja a CNN.

A polgármester, Nancy Rotering felszólította a lakosokat, hogy ne menjenek ki az utcára, és legyenek fokozottan éberek, mivel az ügy még nem ért véget.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy puskát találtak a helyszínen. Bár ezzel kapcsolatban nem közöltek részleteket, Christopher Covelli helyi rendőr elmondta, hogy a támadó egy tetőről lövöldözött. Később egy másik rendőr elárulta, hogy a puskát egy tetőn találták.

Covelli elmondása szerint nagy erőkkel dolgoznak az ügyön, a rendőrség együttműködik az FBI-jal, több mint százan dolgoznak a helyszínen.

A rendőrség közölte, hogy a gyanúsított egy 18-20 éves, hosszabb fekete hajú fehér férfi. A nyomozás ezen szakaszában a rendőrség úgy hiszi, hogy magányos elkövetőről van szó.

A Highlandtől délre található Evanston hivatalos Twitter-oldalán közölték, hogy elővigyázatossági intézkedés gyanánt lezárták az összes strandot, és elmarad az esti tűzijáték is.

Az egyik szemtanú a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy az emberek fejvesztve menekültek a helyszínről, és azt ordították, hogy valaki lövöldöz, majd látta, hogy több embert is találat ér. Mint mondta, az emberek hátizsákokat, sőt, babakocsikat hagytak maguk után a menekülés közben.

Az eset nyomán szomszédos települések mondták le a függetlenség napi ünnepségeiket, és leállították a vasúti közlekedést a térségben.

Lori Lightfoot chicagói polgármester közölte, hogy a műveletben a chicagói rendőrök is segítséget nyújtanak.